«Міцний імунітет – запорука здоров’я!»

Тільки 10% людей можуть похвалитись потужним імунітетом, що захищає їх від переважної більшості захворювань. Ще 10% мають вроджений імунодефіцит. Вони хворіють досить часто. У решти 80% сила імунної системи безпосередньо залежить від умов і способу життя.

Щорічно 1 березня відзначається «Всесвітній день імунітету», який відзначається за ініціативою Всесвітньої Організації Охорони здоров’я з 2002 року. Цей день вибраний невипадково, адже саме на початку весни з’являються проблеми пов’язані з ослабленням функцій імунної системи виражені особливо яскраво.

Саме тому,  у 6-А класі Новоселицького ліцею №1 класним керівником було проведено годину спілкування на тему: «Вплив негативних явищ на імунітет людини» присвячену Всесвітньому дню імунітету. Шестикласники мали можливість отримати корисну інформацію про значення імунної системи, особливості її формування та функціонування, способи її зміцнення, а також скласти пам’ятку  «Міцний імунітет – запорука здоров’я» і отримали загальні рекомендації, як його покращити.

Учні дійшли висновку, що здоровий імунітет дозволяє людині уникнути більшості захворювань, прожити здорове і повноцінне життя. Якщо говорити в цілому, то всі чинники пов’язані зі здоровим способом життя, а це: здоровий сон, дозовані фізичні навантаження, повноцінне збалансоване харчування, тощо,  позитивно позначаються на стані захисних сил організму та створюють основу нашого здоров’я.

Підлісна Наталія, класний керівник 6-