Гімн – урочиста пісня єдності та незламності українців

День Державного Гімну – важливий день для українців, оскільки він символізує єдність, силу та стійкість країни. Це свято – нагадування про важливість національної ідентичності та єдності, а також свято унікальної культури та традицій України.

Напередодні 10 березня з учнями 1-Б класу було проведено виховну справу присвячену відзначенню на Україні Дня Державного Гімну. Першокласники переглянули навчальну відеопрезентацію, із якої дізнались багато цікавої інформації.

Зокрема, пісня «Ще не вмерла Україна» стала гімном у 1992 році 7 грудня, а Кабінетом Міністрів України 10 березня 2021 року було затверджено це свято. Гімн створили композитор Михайло Вербицький та поет Павло Чубинський. Він став державним символом нашої країни та головною урочистою піснею. Державний гімн звучить на офіційних урядових заходах і церемоніях, а також на спортивних змаганнях та інших публічних зборах. Діти співають гімн України, переховуючись у бомбосховищах, під час ракетних обстрілів ворогом, захисники співають державний гімн на передовій.

Саме так сьогодні звучить душа українського народу, що бореться за свою незалежність, волю та майбутнє. Саме так звучить єдність та незламність української нації.

Класний керівник: Оксана Сірякова