ЛЕСЯ УКРАЇНКА – ДІТЯМ

25 лютого Україна відзначає День народження Лесі Українки, української письменниці, перекладачки та культурної діячки, співзасновниці літературного гуртка «Плеяда» та групи «Українська соціал-демократія», однієї з найвідоміших жінок давньої та сучасної України.

Видатна українка писала в жанрах поезії, лірики, епосу, драми, прози, публіцистики, розвинула жанр драматичної поеми в українській літературі. Працювала в галузі фольклористики (наспівала 220 народних мелодій) і активно долучалася до процесів українського жіночого руху та національного відродження.

Саме цій відомій постаті та з метою популяризації української літератури в Новоселицькому ліцеї №1 відбулися тематичні заходи для здобувачів освіти. Так, у шкільні бібліотеці (бібліотекар Валентина ЛУНИК) (і не тільки) відбулися літературні читання, виставки малюнків, біографічні хвилинки.

До заходів долучилися учні 1-Б (вчитель Оксана СІРЯКОВА), 2-А (вчитель Галина ГОРБАТЮК), 2-Б (вчитель Ірина ЧЕБАН), 3-А (вчитель Ельвіра КУТІ), 3-Б (вчитель Людмила КОДРЯНУ), 4-А (вчитель Світлана ВОЛКАНЕСКО), 4-Б (вчитель Валерія ГУЦУЛЯК), 6-А (вчитель Наталія ПІДЛІСНА) класів.

Педагогами та бібліотекарем підготовлено цікаві види роботи, підібрано актуальні для віку учнів твори для читання. Діти із цікавістю слухали вчителів та один одного, читали вголос, малювали ілюстрації до творів.