«Легальне працевлаштування – шлях до безпеки»

Однією з проблем, що стоять сьогодні перед Україною та світовою спільнотою, є торгівля людьми. Незважаючи на здійснення певних заходів щодо протидії торгівлі людьми проблема залишається актуальною. Це негативне явище може виявлятися у різних формах — від викрадення людей до їх продажу з використанням обману, шантажу чи уразливого стану особи. Часто жертви торгівлі людьми використовуються для примусової праці.

Тож, з метою ознайомити учнів з умовати легального працевлаштування, позитивними та негативним сторонами, формувати у десятикласників навички ефективного пошуку роботи, допомогти усвідомити де і як шукати інформацію, пов’язану з працевлаштуванням, підвищити рівень поінформованості та усвідомлення гостроти проблеми торгівлі людьми, показати небезпечні наслідки та шляхи потрапляння в ситуацію торгівлі людьми;  розвивати творче мислення, комунікативну компетенцію, вміння трансформувати негативні емоції в позитивні; виховувати толерантність, відповідальність за свої вчинки, доброзичливість, людяність, пошану до людської особи у 10-А класі практичним психологом, Збурлюк Наталею Миколаївною, проведено бесіду на тему: “Легальне працевлаштування – шлях до безпеки”.

В ході бесіди учні обговорили правила безпечного працевлаштування, яке гарантує людині дотримання її соціальних прав у сфері трудових відносин та запобігання ситуаціям торгівлі людьми.

Десятикласники дійшли висновку, щоб легально влаштуватися на роботу потрібно орієнтуватися в юридичних аспектах працевлаштування та знати свої права, щоб не потрапити в тенета торгівців людьми.

Класний керівник                   Сніжана Козак