Діти – це  майбутнє ЗЕМЛІ

День червоної руки(Міжнародний день боротьби з використанням дітей-солдатів) відзначають за Факультативним  протоколом до Конвенції про права дитини щодо участі дітей у збройних конфліктах від 25.05.2000р. , який Україною було ратифіковано від 23.06.2004р.

Ця дата стала днем пам’яті дітей, які змушені були брати участь у війнах.

Міжнародне співтовариство засуджує використання осіб до 18 років збройними силами чи формуваннями. Причому мова іде не лише про участь у боях, але й готування їжі, перенесення поранених, піднесення боєприпасів, передавання послань, шпигування. День боротьби з використанням дітей-солдатів актуальний не тільки для зарубіжжя, але й для України. Адже на Донбасі проросійські заколотники і російські диверсанти почали вербувати до своїх рядів не тільки дорослих, а й дітей.

З метою засудження використання дітей у воєнних діях та конфліктах, у 10-Б класі Новоселицького ліцею №1 було проведено Урок пам’яті дітям, які загинули у війнах, десятикласники закликали до припинення цієї ганебної практики – використання дітей – солдатів. Адже діти – це майбутнє, тож не будемо його вбивати.

Актив 10-Б класу