День єднання

16 лютого- День єднання

Україно! Ти моя молитва,

Ти моя розлука вікова.

Гримотить над світом люта битва

За твоє життя, твої права

В. Симоненко

 

16 лютого уся наша країна святкуватиме День єднання – свято, яке в 2022 році започаткував наш президент Володимир Зеленський на тлі чуток   про вторгнення Росії в Україну. Взяти участь у цьому патріотичному святі може кожен українець, а тому учні 1-Б класу Новоселицького ліцею №1 теж доєдналися до його святкування, беручи участь у виховній справі на тему: «16 лютого-День єднання».

Метою цього заходу було: формування в учнів розуміння єдності, незалежності та цілісності України, виховання любові до рідного краю, почуття причетності до всіх подій, що відбуваються в Україні,  пробудження національної самосвідомості.

Першокласники взяли участь у вікторині про Україну «Це наше і це твоє», ознайомилися та обговорили такі поняття, як  «єдність», «незалежність» і

«суверенність» України, переглянули  мультфільм «Ой у лузі червона калина» та вирізали партіотичні долоньки, за допомогою яких створили коло єднання.

Такі заходи виховують в учнів почуття гордості за свій народ, за рідну неньку Україну, готовність волонтерити, допомагати нашим військовим і своїми добрими справами збагачувати рідну землю та бути справжніми патріотами.

Ми єдина країна! Незважаючи на усі негаразди, що відбуваються зараз, всі ми прагнемо одного – миру, спокою, міцної та квітучої держави та чистого неба над головою. Україна з надією дивиться в завтрашній день і чекає на перемогу.

Класний керівник1-Б класу: Оксана Сірякова