Від козаків до кіборгів…

В рамках тижня героїко-патріотичного та військового виховання в 11 класі Новоселицького ліцею №1 було проведено виховну справу на тему: «Від козаків до кіборгів…» Метою заходу було:  формувати в учнів розуміння єдності та цілісності України, її багатонаціонального народу, сприяти усвідомлення учнями спільності інтересів усіх громадян держави в розбудові України, необхідності інтелектуального, творчого та фізичного розвитку кожної особистості задля розквіту держави в цілому, формуванню міжнаціональної толерантності, виховувати патріотизм, необхідність ідентифікувати себе з українським народом, прагнення жити в Україні, необхідність дотримання конституційних і правових норм, володіння державною мовою, шанобливого ставлення до історії, культури та традицій українського народу. Виховання  ціннісного ставлення до суспільства і держави, національно-патріотичне виховання.

Під час заходу ліцеїсти мали змогу поринути в світ історії, згадати про захисників нашої держави ще з становлення неньки України. Висловити свої роздуми щодо нашого сьогодення. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів-захисників, хто віддав своє життя за майбутнє, за свободу нашої країни.    Українці у всі часи та понад усе цінували свою свободу. І значною мірою через це воювати нам доводилось багато і часто. Доводиться і нині. Захищати себе від нападників і не допустити завоювання території. Хто б міг подумати, що брати до рук зброю українцям доведеться й у третьому тисячолітті.

Які вони — українські воїни Х, ХVІІ, ХХІ століть? Змінювались обладунки, зброя, воєнні тактики та способи формування військ. Та незмінним залишився волелюбний дух, незламність і здатність до саможертовності, яка дивує увесь світ. Не раз ми воювали і боролись. Переможемо і цього разу. Бо славні справжні герої були завжди і не перевелися досі в Україні.

Тетяна Дідух-Бойчук, класний керівник 11 класу