Обираючи  професію – обираєш майбутнє

16-20  жовтня 2023  року в рамках загальношкільного проєкту з виховної роботи «З Україною в серці» відбувся тиждень профорієнтації. Основною метою заходів , які було проведено та проводять формувати в учнів позитивне ставлення та готовність до свідомого вибору професії, виявити здібності їх до запропонованих професій, сприяти формуванню особистісних якостей дітей, розвивати пізнавальні інтереси старшокласників, а також сприяти вихованню віри в себе і в свої можливості, наполегливості у досягненні мети та виховувати інтерес до професій.

Для учнів 9-11 класів Новоселицького ліцею №1, для яких питання вибору професії дуже актуальне, було проведено ряд виховних справ: «Професії моїх батьків», «Світ професій», «Людина і професія». Також відбулася зустріч з  представниками кафедри маркетингу, інновацій та регіонального розвитку ЧНУ, які розповіли про професії майбутнього, як правильно зробити той чи інший вибір щодо свого майбутнього. Під час заходу учні мали змогу задавати питання , отримавши на них розширені пізнавальні відповіді.

Відбувся конкурс відеороликів на тему: «Професії нашого сьогодення – наше майбутнє»., – де учні мали змогу розповісти про професії, які в наше сьогодення займають перші місця. Роботи учнів було оцінено відповідно, нагороди знайшли переможців.

І ще хочу сказати: вибираючи собі професію і освітній  заклад не забувайте, що авторитет людини визначається не посадою і характером праці, а відношенням до праці її результатів. Бажаю всім успіху! І завжди пам’ятайте: остаточний вибір робите ви самі , так як обираючи професію ви обираєте своє майбутнє. Зроби правильний вибір.

Класний керівник 11 класу

 Новоселицького ліцею №1

Тетяна Дідух-Бойчук