Основні правила поведінки при виявленні маловідомих предметів

 Сьогодні на території України в умовах постійних бойових дій досить легко знайти предмет, що становить загрозу життю і здоров’ю людини. Так, «небезпечну іграшку» можна побачити в лісі, в старому окопі, на свіжозораному полі, на власному городі і, навіть, на вулицях міст і сіл. Варто зазначити, якщо вибухові пристрої серійного зразка легко розпізнати за зовнішнім виглядом, то саморобні вибухівки, що можуть з’явитися на вулицях міст і селищ, визначити набагато складніше.

Тому, у Новоселицькому ліцеї №1, в межах тижня знань з основ безпеки життєдіяльності, 25 жовтня відбувся Круглий стіл «Основні правила поведінки при виявленні маловідомих предметів» з учнями 7-А класу. Метою заходу було розповісти учням про вибухонебезпечні предмети й речовини, їхню загрозу життю та здоров’ю, дати уяву про небезпечні ситуації, навчити уникати їх і правильно поводити себе у разі їх виникнення, виховувати почуття відповідальності за своє життя та життя інших людей. Учні повторили пам’ятку про правила поводження із виявленими підозрілими вибухонебезпечними предметами у тому числі замаскованими під них речами.

Нехтування основні правилами поведінки при виявленні маловідомих предметів. Тож завжди і за будь-яких обставин дотримуйтесь цих правил.

Не ризикуйте своєю безпекою і безпекою інших.

Класний керівник 7-А класу       Лютик Людмила