«Основні правила поведінки при виявленні маловідомих предметів»

Головним  скарбом  життя  є  здоров’я,  і,  щоб  його  зберегти, потрібно багато що знати. 

Авіцена

 Сьогодні, як ніколи, підвищується роль освіти у підготовці учнів до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає. Будь-які надзвичайні ситуації, а в першу чергу військового характеру, призводять до зменшення рівня захищеності цивільного населення і росту рівня загроз їхньому життю і здоров’ю. Події, які відбуваються зараз у нашій країні, яскраво демонструють нам необхідність наявності у дітей певних знань про вибухонебезпечні предмети, їх основні види, властивості і потенційну небезпеку. Тож життєво  необхідно озброїти ліцеїстів знаннями, уміннями і розумінням важливості збереження власного життя і здоров’я.

Саме з 23 по 27 жовтня в Новоселицькому ліцеї № 1 проходив тиждень знань з основ Безпеки життєдіяльності, в   рамках  якого  у 10-А класі проведено виховну справу «Основні правила поведінки при виявленні маловідомих предметів» та інструктаж з ТБ «Правила безпечної поведінки під час осінніх канікул».

В ході спілкування діти розглянули, що входить в поняття «вибухонебезпечні предмети» та яку вони несуть загрозу життю і здоров’ю, отримали уяву про небезпечні ситуації, навчилися уникати їх і правильно поводити себе у разі їх виникнення, обговорюючи, визначили  фактори, що сприяють і фактори, що шкодять здоров’ю; підсумували поради для збереження та зміцнення здоров’я при виявленні маловідомих предметів.

Отже, неможливо передбачити всі ситуації, які можуть загрожувати життю та здоров’ю дитини. Ми й не ставили собі це за мету, а намагалися лише розглянути найтиповіші ситуації та виробити алгоритм дій в умовах конкретної надзвичайної ситуації.

Класний керівник                          Сніжана Козак