ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ ФАХОВОЇ СПІЛЬНОТИ ВЧИТЕЛІВ ГЕОГРАФІЇ

Реалії сьогоднішнього дня вимагають нових, інноваційних підходів до організації освітнього процесу в школі, зокрема, впровадження інформаційно-комунікативних технологій. Саме для активного обговорення актуальних питань географічної освіти 30 листопада 2023 року Новоселицький ліцей №1 гостинно відчинив двері учасникам зустрічі фахової спільноти вчителів географії Новоселицької та Мамалигівської ОТГ.

Основною метою зібрання було поділитися досвідом та знайти нові форми, методи та педагогічні технології викладання географії, вирішити  актуальні проблеми та визначити напрямок, який може слугувати в оновленні системи освітньої  роботи, адаптованої до сучасних потреб учнів.

Розпочав роботу Олег Петров, директор Новоселицького ліцею №1, який представив візитну картку та напрямки діяльності навчального закладу.

Досвідом роботи ділилися педагоги Новоселицького ліцею №1 – Сергій Власов та Сніжана Обершт. Креативні та інноваційні вчителі продемонстрували цікавинки, які використовують на уроках. 

Сергій Власов провів чудовий методичний практикум у формі уроку для учнів 7 класу на тему: «Поверхневі води Північної Америки», в ході якого дуже доступно та наочно пояснив навчальний матеріал та дієві педагогічні методики для його пояснення. 

Наступним елементом фахової зустрічі, було проведення Сніжаною Обершт майстер-класу на тему: «Діджиталізація на уроках географії, як метод підвищення мотивації та пізнавальної діяльності учнів», де вчителі географії могли ознайомитися з різними освітніми інструментами та програмами для створення інтерактиву на уроках. 

Практичним психологом Наталією Збурлюк, було проведено невеличкий тренінг для психологічного розвантаження та зняття стресу.

З дуже потужним інформаційним кейсом, вчителі географії залишилися після проведення зустрічі, в ході якої зʼявилося дуже багато ідей.