«Обережно! Петарди!»

Різдвяні та  Новорічні свята для дітей це — довгоочікувані канікули. Ці свята не бувають без ялинки та подарунків, а останнім часом і без вогняної потіхи, у вигляді феєрверків, петард, мініракет та бенгальських вогнів. Розриви й сполохи піротехніки — видовище, звичайно, напрочуд феєричне, утім, застосування їх далеко не завжди сприяє формуванню святкового настрою і часто призводить до жахливих наслідків.

Тому, в межах Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності, 20 грудня у Новоселицькому ліцеї №1 відбувся мінілекторій «Обережно! Петарди!» з учнями 7-А класу. Метою заходу було ознайомити учнів із правилами поведінки задля особистої безпеки, формувати навички безпечного способу життя; сформувати в учнів почуття відповідального ставлення до особистої безпеки та безпеки оточуючих; прищепити навички обережного спілкування з вогнем; ознайомити з прийомами надання першої допомоги при нещасному випадку. Діти мали змогу переглянути відеоролик «Обережно: піротехніка – не іграшка!». Під час заходу учні згадали та повторили пам’ятку про правила використання та поводження із піротехнічними виробами.

Наприкінці виховної справи класний керівник зауважила, що до початку повномасштабної війни запуск салютів додавав святкового настрою та новорічної атмосфери. Проте сьогодні використання піротехнічних виробів вважається недоречним. На додаток, використання більшості феєрверків, салютів та різноманітних петард заборонено під час воєнного стану.

Будьте обережні! Бережіть себе і своїх близьких!

Класний керівник 7-А класу       Лютик Людмила