«Торгівля людьми. Розпізнай небезпеку вчасно»

  Сьогодні, як ніколи, важливо формувати особистісні якості учнів, виховувати в них громадянську свідомість і відповідальність. Однією з таких важливих тем, яку було розглянуто класним керівником разом з психологом школи у 6-В класі Новоселицького ліцею №1, була тема “Що таке торгівля людьми”. Ця тема не лише допомогла розширити знання дітей про світову історію, але і спонукала до важливих роздумів про сучасні проблеми. Під час виховної справи  діти ознайомились із напрямками: що таке «Торгівля людьми»; хто може постраждати від торгівлі людьми; які наслідки прояву рабства і як кожен може уберегти себе та своїх близьких від торгівлі людьми.  Після перегляду відеоматеріалу та ознайомлення із теоретичним блоком, діти прийняли участь у квізі «Торгівля людьми. Розпізнай небезпеку вчасно», який провела практичний психолог Наталія Збурлюк.

В ході заходу зроблено акцент на формуванні таких життєвих навичок, як спілкування, прийняття рішень, критичне мислення, управління емоціями, стресами та конфліктними ситуаціями, формування цінностей тощо. Саме розвиток цих життєвих навичок учнів є важливою умовою профілактики торгівлі людьми, оскільки готує особистість на порозі самостійного життя до попередження життєвих криз, аморальної чи протиправної поведінки, недопущення маніпуляції тощо.

Під час виховної справи  учні сформували уявлення про суть торгівлі людьми, з’ясували причини та ознайомились із різними її формами, позбавились небезпечних стереотипів щодо рабства в сучасному світі та зробили висновок, що кожен учень може зробити свій внесок у створення кращого та більш справедливого світу.

Класний керівник 6-В класу  Я.В. Дисар