«Що таке торгівля людьми»

Торгівля людьми вважається сучасною формою рабства, і розглядається на міжнародному рівні як злочин, що карається законом. Люди перетворюються на «товар», який можна продавати і купувати, використовувати як завгодно, а потім викидати як непотріб.

В рамках тижня протидії торгівлі людьми з метою підвищити рівень поінформованості та усвідомлення учнями гостроти проблеми торгівлі людьми, обговорити причини, форми та ознаки цього явища, показати небезпечні наслідки та шляхи потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, познайомити з національними і міжнародними документами щодо попередження торгівлі людьми в 6-Б класі була проведена виховна справа «Що таке торгівля людьми?». Учні переглянули відеоролик та визначили, що торгівля людьми –– третій по прибутковості після торгівлі зброєю та наркотиками вид злочинної діяльності.

В Україні проблема торгівлі людьми загострюється у зв’язку з тим, що йде війна. На сьогодні проблема боротьби з торгівлею людьми (особливо жінками та дітьми) стала надзвичайно актуальною для нашої держави.

Отже, торгівля людьми – це сучасна форма рабства. Жертви торговців «живим товаром» позбавлені своїх основних прав і свобод людини, таких як право на свободу, на повагу до людської гідності, свобода від тортур, примусового лікування, право на приватність.

Класний керівник                              Гушила В.О.