Розпізнай небезпеку вчасно

Проблема сучасного рабства або торгівлі людьми може торкнутися кожного, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Експлуатація може відбуватись як всередині країни так і поза її межами, а вербувальниками найчастіше є знайомі люди – ті, яким довіряють.

Щоб   привернути увагу, ознайомити з ризикам та ймовірними труднощами,  на які наражаються наші громадяни, зокрема й діти,  у 6-А класі Новоселицького ліцею №1 було проведено виховну справу «Що таке торгівля людьми?». Мета виховної справи була поінформувати учнів про явище торгівлі людьми як прояву сучасного рабства, про причини та наслідки людської дискримінації; сформувати у школярів навички обачної поведінки та вміння захищати власну гідність; виховувати толерантне ставлення до потерпілих від торгівлі людьми та негативне ставлення до цього явища як жорстокого порушення прав людини.

Під час заходу діти переглянули мультфільм «Що таке торгівля людьми», ознайомилися із різновидами торгівлі дітей та дорослих, дізналися більше про ознаки та мету експлуатації людей.

Профілактичний виховний захід зацікавив учнів своєю інформативністю та яскравістю реальних прикладів із життя.

 

Підлісна Н.О. класний керівник 6-А класу