«Хліб – скарб найбільший на землі»

16 жовтня  традиційно в Україні відмічають Всесвітній День хліба. З давніх-давен наш народ понад усе цінував хліб, сіль і честь. Хліб то багатство і достаток, сіль – то гостинність і щирість, а честь – то людська гідність, за яку наші предки українці стояли і боролися ще й до нині.

Для учнів 1-Б класу Новоселицького ліцею № 1 було проведено виховну справу на тему: «Хліб – скарб найбільший на землі». Мета цього заходу: розширити знання учнів про хліб, як один із самих давніх і основних продуктів харчування, познайомити зі шляхом, який проходить хліб перш, ніж потрапити до нашого столу. Сформувати думку про хліб як про найбільшу цінність у житті людини.  Довести до відома дітей, що хліб результат праці людей багатьох професій. Збагатити знання про народні звичаї, що пов’язані з ним. Виховувати повагу до праці хлібороба, прищеплювати дбайливе ставлення до хліба.

Першокласники переглянули відеоролик на тему: «Від поля до столу. Як роблять хліб?». Продекламували вірші про хліб та подивилися мультфільм «Колосок».

Потім пограли в гру «Що це?», де відгадували назви хлібобулочних виробів, а потім складали картки з  послідовністю того, як хліб приходить до нас на стіл.

Наприкінці виховної справи учні склали разом з вчителем пам’ятку про бережне ставлення до хліба і зробили висновки, що його треба берегти і шанувати, як справжній скарб.

Класний керівник 1-Б класу: Оксана Сірякова