Надання першої домедичної допомоги при ДТП

В рамках тижня «Безпеки дорожнього руху» в 11 класі Новоселицького ліцею №1 було проведено  практичне заняття на тему: «Надання першої домедичної допомоги при ДТП» , метою якого було формування в учнів умінь і навичок надання першої домедичної допомоги при дорожньо-транспортних пригодах; розвивати логічне мислення, пам’ять; оволодіння навичками безпечної поведінки на вулицях та дорогах, проведення роботи, спрямованої на профілактику дорожньо-транспортних пригод; виховувати обережність, відповідальність за дії при наданні допомоги. Вчити учнів не стояти осторонь біди, не бути байдужими.

Дорожньо-транспортні пригоди за останні роки настільки почастішали, що свідком або учасником таких подій рано чи пізно може стати будь-яка людина. Як діяти в критичних ситуаціях, зберігши особисту безпеку, і чим можна допомогти потерпілим в аварії до приїзду медиків? Як допомогти? Відповіді на ці та інші питання були висвітлені у ході заходу за допомогою вчителя- предметника Дисар Яни Валентинівні, котра розповіла та практиці показала як потрібно правильно надавати першу домедичну допомогу при ДТП.

На жаль, через необізнаність, люди на місці ДТП бояться надавати будь-яку допомогу постраждалим, або ж надають її неправильно. Усі ми знаємо, що в кожному авто має бути аптечка першої допомоги, але часто сприймаємо її як такий собі оберіг від штрафів, що має лікувати постраждалих вже своєю наявністю. Але коли справа доходить до необхідності безпосереднього використання складників цієї аптечки, виявляється, що вони не годяться для порятунку життя. А ще багато хто лише в цей момент починає розуміти, що не має ані знань, ані навичок їх використання. Якщо такий стан речей не зміниться — люди, що могли б жити, і далі помиратимуть на дорогах без допомоги.

«ДТП – це завжди стресова і критична ситуація. Наскільки б проінформованими ми не були, все ж краще ніколи не зустрічатися з подібними подіями» …

Класний керівник: Тетяна Дідух-Бойчук