Тиждень естетичного виховання в Новоселицькому ліцеї №1

«Естетичне виховання – прекрасне і могутнє джерело моральної чистоти, духовного багатства, фізичної досконалості»

В.О. Сухомлинський

У межах загальношкільного проєкту «З Україною в серці» з 07 по 11 листопада 2023 року в Новоселицькому ліцеї №1 пройшов Тиждень естетичного виховання для 7-8 класів, під час якого було проведено різні цікаві заходи.

Учні 7-х класів здійснили віртуальні подорожі «Видатними музеями світу», зокрема діти 7-А та 7-Б класів подорожували музеєм Ван Гога, здійснили екскурсію театром-музеєм Сальвадора Далі, завершили мандрівку  віртуальними музеями просто неба України. У свою чергу учні 8 класів провели виховну справу на тему: «Цікаві сучасні музичні новини. Патріотичні пісні.», де діти співали відомі патріотичні пісні.

Завершився тиждень рейтинговим конкурсом виробів з непридатного матеріалу «Друге життя непотрібних речей».

Метою цих заходів було пробудження у дітей поваги до національно-культурної спадщини, традицій українського народу, виховання почуття прекрасного, вміння творчо підходити до вирішення різних ситуацій. Заходи принесли дітям багато нових позитивних вражень та розвиток навичок взаємодії та спілкування.

Зауважимо, естетичне виховання формує у людини естетичну свідомість, допомагає сприймати і переосмислювати явища і процеси дійсності.

Класні керівники 7-х класів Лютик Л.П.,  Пивнюк Г.В