Вистояли на Майдані — переможемо у війні!

#Моя_гідність_моя_свобода2023

А ви думали , що Україна так просто.

Україна – це супер…

Україна – це ексклюзив.

По ній пройшли всі кати історії.

На ній відпрацьовані всі види випробувань.

Вона загартована найвищим гартом.

В умовах сучасного світу їй немає ціни…

Ліна Костенко

   …такими словами розпочалася виховна справа для учнів 11 класу Новоселицького ліцею №1 , присвячена Дню Гідності та Свободи. Метою заходу було: розширювати знання ліцеїстів  про революцію Гідності та Свободи з позиції сьогодення повномасштабної війни в Україні; пригадати події, які відбувалися на Майдані Незалежності 2004 року, у 2013-2014 роках, вшанувати громадянський подвиг учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності. Розвивати почуття національної самосвідомості та громадянської активності; сприяти формуванню громадянської компетентності, почуття особистої відповідальності за долю держави, готовності служити Батьківщині та стати на захист державних інтересів країни; виховувати ціннісне ставлення до демократичних свобод, закріплених Конституцією України, усвідомлювати цінність людського життя.

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Цього дня, з інтервалом у десять років, розпочалися дві доленосні для сучасної України події: Помаранчева революція 2004-го року та революція Гідності 2013-го року. На відміну від подій Помаранчевої революції, відстоювання власної гідності та свободи коштувало Україні багатьох життів патріотів. 13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про День Гідності та Свободи».  Метою запровадження пам’ятної дати є утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, вшанування патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів держави та її європейського вибору.

Під час спілкування на виховній справі, учні хвилиною мовчання вшанували пам’ять учасників тих доленосних подій. Також разом з вчителем історія, яку було запрошено на захід, мали змогу дізнатися причини та наслідки революції Гідності. Звичайно, і сьогодні у нас не зникає віра в перемогу нашої країни в боротьбі за цілісність та суверенітет української держави.

Вистояли на Майдані — переможемо у війні!

Класний керівник: Тетяна Дідух-Бойчук