«Інноваційний потенціал компетентнісного підходу в освіті»

У Новоселицькому ліцеї №1 відбувся  методичний міст спільноти вчителів початкових класів з теми: «Інноваційний потенціал компетентнісного підходу в освіті». У сучасному світі суспільство вимагає нових креативних підходів до отримання знань. У руслі цього змінюється й якісний підхід до освітнього процесу. Зараз формування всебічно розвиненої особистості набуває особливої актуальності і являє собою об’єктивну необхідність. Читання відіграє основну роль у формуванні особистості дитини. За останнє десятиліття люди стали значно менше читати, тому що книзі важко витримати конкуренцію з відео, комп’ютером, телефоном чи планшетом. Тому виникає нагальна потреба формування мотивації до читання учнів початкових класів. Галина Горбатюк розкрила сутність поняття “мотивація до читання”, педагоги обговорили систему роботи з формування позитивної мотивації до читання на уроках роботи з дитячою книжкою.

Педагоги продемонстрували приклади впровадження інноваційних навчальних технологій у початкових класах НУШ; методів навчання, які допомагають урізноманітнити уроки математики і зробити їх сучасними

Оксана Сірякова поділилась досвідом проведення ранкових зустрічей, адже вони займають важливе місце в повсякденному розкладі діяльності класу. Це допомогло створити позитивну атмосферу, психологічно налаштуватись  на роботу, знайти спільні інтереси, створити позитивний настрій, бо в атмосфері взаємоповаги обговорюються цікаві теми чи важливі питання.

Щороку ми з колегами систематизуємо інформацію про освітні тренди аби залишатися в курсі останніх новин. Крістіна Кочервей серед головних загальносвітових сучасних тенденцій виділила нейропедагогіку, Це важливий тренд сучасної освіти, який точно залишиться надовго з нами Будьте сучасними, будьте обізнаними, самі створюйте освітні тенденції!

 

Керівник ШПС Ельвіра Куті