«Твої герої, Україно!»     

  День Збройних сил України – це свято на честь тих, хто нині захищає територію нашої країни, забезпечує обороноспроможність Української держави. Це свято хоробрих військовослужбовців, завдяки незламному духу та звитязі яких, ми можемо почуватися у безпеці.

З нагоди відзначення 32-ї річниці Збройних  сил України  5 грудня у 7-А     класі Новоселицького ліцею №1 відбувся виховний захід: «Твої герої, Україно!». Метою заходу було, вшанувати мужність та героїзм захисників територіальної цілісності України і рідного краю, звитяг українського народу; формувати відчуття приналежності до України, усвідомлення себе українцем; відповідальності за долю нашої держави; виховання почуття патріотизму та гордості за свій народ, своїх земляків, які боролися і боряться за її незалежність. На годині спілкування, яка була присвячена Дню захисників України, до семикласників завітав випускник нашої школи, а нині вчитель, оборонець нашої держави Басараба Олексій Олексійович, який служить у гірсько-штурмовій бригаді “Едельвейс”.  Під час зустрічі учні дізналися багато нового і цікавого. Відповідаючи на запитання присутніх, наш гість в доступній формі розповів про свої солдатські будні, про те, як захищали нашу Землю, про солдатську дружбу. Вшанували хвилиною мовчання і воїнів-земляків, які «душу й тіло поклали за нашу свободу». Його розповіді вразили кожного, оскільки в них були і страшні реалії війни, і жарти. Наприкінці зустрічі учні щиро подякували Захиснику за те, що він, не шкодуючи власного життя, боронив рідну землю від нападників.

Ми повинні пам’ятати про тих, хто віддав життя за нашу Україну і підтримувати тих, хто живий. Ми пишаємося нашими героями!

Лютик Людмила Павлівна, класний керівник 7-А класу