«ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ПОЧИНАЄТЬСЯ З МЕНЕ»

Незнання законів не звільняє

від відповідальності

Ст. 68 КУ

Сьогодення вимагає формувати у громадян України, здатність жити в правовій державі. Правова освіта та правове виховання є складною динамічною системою, що поєднує: правові знання, на основі яких формуються уявлення про організацію життя громадян у політичному, правовому, економічному, соціальному та культурному середовищах демократичної держави; правовий досвід участі у соціально-політичному житті суспільства та практичного застосування знань; громадянські чесноти — норми, установки, цінності та якості, притаманні громадянину демократичного суспільства.

З метою адаптування учнів до вимог сучасного життя, дати уявлення про юридичну відповідальність; з’ясувати цілі, види, ознаки і підстави юридичної відповідальності; вдосконалювати навички аргументувати й висловлювати альтернативні думки; виховувати розуміння невідворотності юридичної відповідальності, повагу до норм права, правомірної поведінки, формувати правову свідомість учнів у Новоселицькому ліцеї № 1  з 11 по 15 грудня пройшов Тиждень правового виховання. В рамках якого у 10-А класі проведено виховну справу на тему: «Відповідальність починається з мене», а також до рейтингового конкурсу створили відеоролик «Я маю право на…», де розглянули права і обов’язки неповнолітніх.

Учні дійшли висновку, що закони є обов’язковими для всіх і крім прав кожен повинен дотримуватись ще й обов’язків. Адже немає прав без обов’язків, немає обов’язків без прав.

Класний керівник                    Сніжана  Козак