#вихованнябуковини2023 Вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Їх ядерний потужний смерч

Тоді підняв на поле бою.

Вони ішли на вірну смерть,

Прикривши світ, – і нас з тобою…

Такими словами розпочалась виховна справа у 8 -Б класі.

Адже, 14 грудня Україна вшановує героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Насамперед, це день мужніх та самовідданих людей, які прийняли доленосний виклик — захистити не тільки нашу країну, але й усе людство від впливу радіації внаслідок катастрофи у 1986 році.

Під час виховної справи учні переглянули презентацію, дізналися багато нового, цікавого і досить багато невідомого для них. Коли сталася аварія, що саме призвело до такої масштабної техногенної катастрофи, прізвище та ім’я деяких ліквідаторів страшної трагедії. Також під час перегляду відеоролику восьмикласники ознайомилися з основними фактами у цифрах, з іменами героїв, пам’ятниками ліквідаторам в Україні, згадками про трагедію в літературі, про Чорнобиль у кіно. Після перегляду діти залишились враженими про почуте, задавали багато запитань та ділилися власними знаннями.  Схиляємо голови перед тими, хто віддав життя, зупиняючи ядерний смерч, хто відвів біду від прийдешніх поколінь. Також восьмикласники вшанували пам’ять героїв хвилиною мовчання.

Водночас у житті українців Чорнобиль є і буде незагоєною раною. Цей день вкотре нагадує про важливість особливих заходів безпеки у сфері використання мирного атома. Адже світ такий крихкий, а людство, впроваджуючи винаходи, має бути пильним, щоб не знищити планету.

Класний керівник 8-Б класу: Одажіу Р.Г.