Правила безпечної поведінки в побуті

Найбільший скарб кожного це –  життя та здоров’я. На жаль, розуміння цього до багатьох приходить лише тоді, коли трапляється лихо. Як же хочеться всім нам, вчителям, уберегти своїх учнів від неприємностей, захистити від небезпеки, яка очікує на них ще недосвідчених і таких цікавих. Адже ми не можемо щохвилини бути поруч?

Саме тому, одним із найважливіших   завдань в школі є – необхідність навчити своїх учнів правил безпечної поведінки та сформувати в них відповідні навички, щоб діти могли почуватися безпечно вдома за відсутності   дорослих. Адже незабаром розпочнуться зимові канікули і діти будуть більше перебувати вдома, а іноді і якийсь час самі.

Саме тому з учнями 1-Б класу було проведено виховну справу на тему: «Безпека в побуті. Правила безпечної поведінки. Сам вдома». Першокласники переглянули повчальний відеоролик, в якому  Їжачок-Рятівничок на яскравих прикладах продемонстрував усі небезпечні ситуації, які можуть трапитися  з ними в побуті. Діти проаналізували ситуації, що можуть стати загрозою безпечного життя в домашніх умовах і запам’ятали їх.

Потім учні отримали пам’ятку для батьків та дітей «Мої безпечні зимові канікули», в якій є всі необхідні для них поради і правила безпечної поведінки.

Сподіваюсь, що спілкуючись вдома з батьками, вони ще раз разом закріплять і запам’ятають правила безпечної поведінки в побуті.

Класний керівник 1-Б класу: Оксана Сірякова