«Діти – не товар»

18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми, який був визначеним завдяки засіданню Європарламенту у 2007 році основною темою якого було саме це антигуманістичне явище суспільства.

Щоб   привернути увагу, ознайомити з ризикам та ймовірними труднощами,  на які наражаються наші громадяни, 19 жовтня у 5-А класі Новоселицького ліцею №1 було проведено тематичну виховну справу «Діти – не товар». Під час заходу діти переглянули мультфільм «Дві маленькі дівчинки», ознайомилися із різновидами торгівлі дітей та дорослих, дізналися більше про ознаки та мету експлуатації людей.

Метою заходу було інформування про сучасні прояви торгівлі «живого товару», підвищити рівень поінформованості та усвідомлення дітьми гостроти проблеми торгівлі людьми, обговорити причини, форми та ознаки цього явища, показати небезпечні наслідки та шляхи потрапляння в ситуацію торгівлі людьми.

Профілактичний виховний захід зацікавив учнів своєю інформативністю та наочністю і яскравістю реальних прикладів із життя.

 

Підлісна Н.О. – класний керівник 5-А класу.