«Неприємності в мережі та як їх уникнути»

Вдосконалення інформаційних технологій створює умови для ефективного розвитку сучасного суспільства. Комунікаційні засоби стали невід’ємною складовою життя людей у всіх сферах діяльності. Мобільні телефони, комп’ютери та Інтернет, розширивши комунікаційні, просторові й часові межі, розкрили нові можливості для спілкування, освіти, праці, відпочинку та творчої самореалізації особистості.

7 лютого у світі відзначається День безпечного Інтернету. Щорічна кампанія, яка проходить в Україні за підтримки Європейської комісії, покликана привернути увагу суспільства до проблеми безпечної поведінки в інтернеті, розказати батькам та дітям про ті ризики, на які вони можуть натрапити в глобальній мережі, та як захистити себе від цих ризиків. Тому у 9-А класі в рамках тижня Безпеки в інтернеті проведено етичну бесіду на тему: «Неприємності в мережі та як їх уникнути». Підлітки пригадали основні правила інтернет-безпеки та інтернет-етики, ознайомилися із цікавими фактами щодо використання мережі та переглянули презентацію.

Користувачі Інтернету часто вважають, що відомості, які знаходяться на сайтах, завжди достовірні і не містять помилок. Необхідно навчитися визначати, чи містить сайт повні, не застарілі і надійні дані, а також критично сприймати отримані відомості та аналізувати їх якість та достовірність. Отже, завжди будьте уважні в інтернеті!

 

Класний керівник 9-А класу                     С.Д.Козак