Хліб – усьому голова

З давніх часів і до наших днів в усіх народів вважається найбільшою святістю, коли лежить на столі хліб. Почесне місце посідає хліб у звичаях і обрядах українців. Український народ над усе цінує хліб, сіль і честь. Хліб – достаток, сіль – гостинність і щирість, честь – то людська гордість.

Хліб — це міць і сила нашої держави. Він дає лю­дям життя, силу, енергію. Хліб — то духовне начало людини. Джерела любові до нашої України беруть початок із батьківського дому, рідного поля, де росте золотий колос, який зветься хліб.

Історія хліба невід’ємна від історії людства.

Хліб на столі — велика радість людям. Свіжий, духмяний, він увібрав у себе все тепло сонця, всю щедрість матінки-землі, всю наснагу й невтомність людської праці.

Будь-яке свято не обходиться без паляниці. Хлібом і сіллю зустрічають дорогих гостей, з хлібом проваджають молодих до шлюбу, хліб приносять у дім новонародженого, виряджаючи сина в далеку дорогу, мати загортала в рушник житній окраєць. Хліб посідає важливе місце в нашому житті.

З метою розширити знання дітей про шлях хліба з поля до столу,  виховання поваги до праці хлібороба, дбайливого ставлення до хліба, в 2-Б класі пройшов виховний захід до Дня хліба « Хліб – усьому голова». Діти дійшли висновку, що хліб – результат праці людей багатьох професій, хліб – одна з найбільших цінностей у житті людини. Другокласники збагатили свої знання про народні звичаї, що пов’язані з хлібом, дізналися його історію, послухали цікаві факти про хліб, склали пам’ятку поводження з хлібом.

Класний керівник: Ірина Чебан