ПЕДАГОГИ НОВОСЕЛИЧЧИНИ ДІЛИЛИСЯ ДОСВІДОМ

Новоселицькі педагоги ділилися досвідом на Всеукраїнській науково-практичній конференції “Мовно-літературна освітня галузь: розроблення, впровадження нових методик та практик навчання” у рамках виконання науково-дослідної роботи “Розвиток освіти в регіоні в сучасних умовах (на прикладі Чернівецької області)”

КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Новоселицької міської ради став одним з організаторів конференції – на базі Центру діяла секція «Застосування загальних методичних прийомів та засобів мультилінгвізму або білінгвізму при вивченні предметів мовно-літературної освітньої галузі».

Керівником секції був Сергій ВЛАСОВ, заступник директора з НВР Новоселицького ліцею №1, який розповів про професійний розвиток педагога, як запоруку реалізації освітніх реформ.

Марина НІКІТІНА, заступник директора з НВР та вчитель румунської мови та літератури Новоселицького ліцею №2, розповіла про “Розвиток комунікативної компетентності на уроках мовно-літературної галузі через використання білінгвальних практик”.

Окрім секції, Сергій ВЛАСОВ в рамках пленарного засідання провів педагогічний інтенсив на тему “Вдосконалення професійних компетентностей педагогічних працівників: мовно-комунікативний аспект”. 

Тема мовно-літературної освітньої галузі була охоплена максимально: від впровадження нових методик та практик навчання на уроках до професійного розвитку та підвищення кваліфікації педагога.

Тези науково-практичної конференції будуть надруковані у окремому збірнику.