День сержанта Збройних Сил України

18 листопада, відзначається День сержанта Збройних сил України.

Свято встановлено офіційно, “Ушановуючи відданість, відповідальність та професіоналізм сержантів і старшин Збройних Сил України, їх мужність та героїзм у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України, з метою примноження військових традицій сержантського і старшинського складу Збройних Сил України”, про що повідомляється в Указі Президента України №153/2019 від 19 квітня 2019 року.

Сьогодні, сержантський корпус є основою сучасного українського війська, опорою для командирів та зразком у виконанні поставлених завдань. Раніше звичними професіями для жінок-сержантів вважалися напрями медицини, зв’язку, музичного мистецтва. Сьогодні жінки проходять підготовку в навчальних підрозділах і отримують сержантські звання бойових спеціальностей, на рівні чоловіків. Особливо слід відзначити роль сержанта під час повномасштабної війни, що триває восьмий рік поспіль. Адже їх величезний внесок є невід’ємною складовою у справу захисту держави від російської навали. На превеликий жаль, не всі воїни повернулися після виконання бойових завдань. У цей день ми схиляємо голови, згадуючи воїнів, які віддали своє життя за мирне майбутнє України.

Так, 14 листопада 2023 року в 7-А класі Новоселицького ліцею №1 відбулася виховна справа на тему: «Спритні забави »,  присвячені Дню сержанта. Метою заходу було: сприяти патріотичному вихованню кожного школяра; розвивати фізичні якості, обережність; виховувати почуття дружби, колективізму, взаємовиручки та любові до рідного краю, свого народу і фізичної культури.

На початку змагань учні вшанували хвилиною мовчання пам’яті загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації. Дівчата та хлопці змагалися у різних конкурсах, демонструючи силу, спритність та кмітливість. «Спритні забави пройшли» на славу, подарували всім учням гарний настрій.

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

Класний керівник 7-А класу                Лютик Людмила