«Вистояли на майдані – переможемо у війні»

#Моя_гідність_моя_свобода2023 День Гідності та Свободи – свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада, встановлення якого пов’язано з початком двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).

Від самого початку заснування Дня Гідності та Свободи у 2014 році українці відзначають цю дату в умовах війни. Бойові дії йшли на сході, саме там українська армія захищала найвищі цінності, відстоювані на Майданах, саме там ризик втрати цих цінностей усвідомлювався з особливою гостротою. У лютому 2022 року полем битви за свободу нації та незалежність стала вся Україна. Повномасштабна агресія росії проти України перетворила нашу державу на своєрідний Майдан з його базовими принципами самоорганізації, консолідації, взаємодопомоги та безстрашності. Війна змусила нас активніше переосмислювати наше минуле, глибше відчувати й усвідомлювати важливість тих ціннісних орієнтирів, що їх чітко та відкрито задекларували Майдани.

З метою вшанувати патріотизм і мужність громадян, які восени 2004 року, у листопаді 2013 року-лютому 2014 року та у лютому 2022 постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору,  прищеплювати любов до Батьківщини, зберегти та донести до учнів об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку ХХІ століття,  розвивати бажання стати гідними громадянами України у 10-А класі проведено виховну справу до Дня Гідності і Свободи на тему «Вистояли на майдані – переможемо у війні»», що складалася з низки вправ і обговорень в ході яких було з’ясовано, яке значення для людини має категорія «гідність та свобода», з чого вона складається і в чому проявляється. Учні класу вшанували пам’ять загиблих героїв, що захищали  і захищають нашу Батьківщину та полягли в боях за її свободу хвилиною мовчання.

Кожного дня, щогодини Україна завдяки таким захисникам-героям, серед яких і наші славні земляки, виборює право бути суверенною, єдиною державою. Тож молімося за наших мужніх захисників і просимо у Бога одного: аби вони живими і здоровими і  якнайшвидше повернулися додому, до своїх матерів, дружин та дітей.

Отже, сподіваємося, що підростаюче покоління буде рівнятись на героїв і намагатиметься стати справжніми патріотами своєї країни, боротися за її честь, волю і незалежність, ставати більш гідною і відповідальною перед суспільством людиною.

 

Класний керівник              Сніжана Козак