«Якою б сильною не була жінка, вона чекає чоловіка сильнішого за себе. Не для того, щоб він обмежував її, а для того, щоб він дав їй право бути слабкою»

Цього тижня у рамках тижня гідності та свободи 8-А класі відбулася виховна справа на тему «22 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок».

Щорічно в Україні реєструється понад 100 тисяч звернень від жінок, які зазнали насильства у сім’ї. Проте, за оцінками експертів, реальна цифра більша у багато разів. Адже не кожна жінка звертається по допомогу. Про більшість випадків насильства не повідомляється. Одні сприймають це як норму, інші соромляться чи бояться.

Домашнє насильство – це одна з найсерйозніших і найпоширеніших форм порушення прав людини  в Європі. Страждають не лише потерпілі, а й діти, що стають свідками насильства.

Глобальна гендерна нерівність та системна дискримінація жінок (наприклад, в освіті, неоплачуваній роботі, в спорті), що загострює жіночу бідність та гендерний розрив в оплаті праці, роблять жінок вразливими у суспільстві.

Виховна справа пройшла під гаслом «Бережіть жінок». Ми будемо чуйними, свідомими, ніколи не будемо байдужими до чужого горя і ніколи не завдамо кривди слабшим.

Класний керівник, Андрицька Ю.Р.