Мій улюблений світ – без насильства

Мій улюблений світ – без насильства,
Без жорстокості, болю і зла.
Тут народом складена пісня

Містить тільки хороші слова.

Україна, як і більшість країн світу, переживає негативні соціальні процеси, які супроводжуються значними кризовими змінами у суспільстві. Одним з таких явищ є насильство.

Насильством наповнені різні сфери людського буття: політичне, економічне, духовне та сімейно-побутове. Воно має вираження у війнах, убивствах, знеціненні життя, пануванні таких явищ як антигуманність, агресія, жорстокість. Війни, заколоти, революції, страти, терор стали ледве не нормою життя людей.

В рамках тижня «Подумай про майбутнє – обери життя» та з метою розширити знання учнів щодо поняття „насильство” і «жорстокість», сфокусувати увагу десятикласників на актуальній проблемі людства, розширити систему знань учнів щодо проявів насильства в учнівському середовищі,  навчити їх розрізняти види насильства та розробити відповідну стратегію поведінки у ситуаціях ризику, аргументувати свої дії з попередження насильства на основі власної відповідальності, виокреслити механізм захисту прав дітей, обговорити питання, як відрізнити конфлікт від  насильства в 10-А класі проведено круглий стіл  «Насильство – проблема суспільства». Учні розглянули види насильства та їх характеристики, переглянули відеоролики та презентацію «Насильство словами учнів», «Сімейне насильство», а також відвідали виставу «40 видів насильства». Ліцеїсти прийшли до висновку, що тільки звільнивши наш світ від насильства можна сміло іти в майбуття.

 

Класний керівник                 Козак С.Д.