Насильство – проблема суспільства…

Життя пройде, немов вода,

І відцвіте, немов вишнева гілка…

В житті одна помилка – не біда,

Біда, коли усе життя – помилка…

Ліна Костенко

25 листопада 2023 року стартує щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» в рамках участі України в щорічному міжнародному заході, покликаному підвищити обізнаність громадян про всі форми насильства, а також методи недопущення і комплексного реагування на будь-які його прояви. Міжнародна спільнота підтримує акцію «16 днів проти насильства» з 1991 року. Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більше ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада до 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у громадян, створити соціальний простір, вільний від насильства, недопускати його прояви та комплексно реагувати.

В рамках тижня  «Подумай про майбутнє – обери життя»  для учнів 11 класу Новоселицького ліцею №1 відбувся виховний захід у формі круглого столу «Насильство – проблема суспільства» , на який було запрошено й соціального педагога ліцею – Крістіну Валеріївну Кочервей. Метою заходу було:  сформувати уявлення про проблему насилля й жорстокості в нашому суспільстві, і не тільки; їх наслідків для учнів чи інших людей; обговорити питання, як розпізнати   насильство; формувати   вміння розпізнавати насильство, не допускати насилля та вміти  захиститись від насильства; виховувати вміння попереджувати жорстоке поводження з однолітками чи іншими людьми. Під час спілкування ліцеїсти висловлювали свої думки, щодо теми нашого сьогодення, виконували пізнавальні вправи , отримали відповіді на питання , які в них виникали.

На жаль, ми живемо у світі де, на превеликий жаль, існує таке негативне явище, як насилля. Прояви насильства супроводжують людство з давніх давен. Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу людину, чинить насильство щодо неї. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, дискримінація, приниження. Ми вже звикли сприймати насильство, як щось неминуче. Але ж  прояви насильства порушують права людини, принципи  вільного та справедливого існування, тому ми закликаємо всіх бути обачними, не допускати насильства над собою, і не чинити його над іншими. Будьте толерантними, й світ стане кращим.

Скажемо разом: НАСИЛЬСТВУ – не місце в нашому житті!

Класний керівник: Тетяна Дідух-Бойчук