Понад Крутами вічність сурмить

Нема любові понад ту,

Що окропила кров’ю Крути,

І ту гарячу кров святу

Повік Вкраїні не забути.

Б. Стельмах

«Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього». І це дійсно так, бо так само, як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим. Тож події 29 січня 1918 року, які живуть в душі українського народу, і сьогодні ятрять його серце. Саме під Крутами у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу та незалежність.

В рамках тижня «Пам’яті» та з метою закріпити і поглибити знання учнів про події під Крутами; формувати в учнів почуття патріотизму, любові до свого народу, його історії та героїчного минулого; розвивати мотивацію, спрямовану на підготовку до захисту Вітчизни, на прикладі подвигу героїв, виховувати громадянські почуття, свідому соціальну активність та відповідальність у 10-А класі відбулася віртуальна подорож у часі на тему «Понад Крутами вічність сурмить». Десятикласники подорожували в історичне минуле разом з вчителем історії Горбатюком Василем Трояновичем, який нагадав учням про подвиг юнаків, які стали символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну.

Ліцеїсти дійшли висновку, що Крути, без сумніву, були, є і будуть, завдяки героїзмові молодих студентів, однією з найславетніших сторінок нашої історії. Україна пишається молодими Героями. Пам’ять про них, як і та велична слава, за яку вони боролися – невмируща. Вічна їм слава.

 

Класний керівник                             Сніжана Козак