”Народився щоб прославити Україну!”

На початку 20-го століття існувало безліч мрій про підкорення космосу, і вже в середині століття люди розпочали власне освоєння космічного простору. Народження Леоніда Каденюка визначило не лише його власну космічну кар’єру, але й зробило величезний внесок у розвиток української та світової космонавтики. Леонід Костянтинович Каденюк став першим підкорювачем космосу за часів незалежної України. До Дня народження космонавта учні 6-В класу разом з класним керівником Яною Дисар провели виховну справу ”Народився щоб прославити Україну!”. Метою заходу було ознайомити учнів зі славетними постатями України на прикладі життя та діяльності першого космонавта Леоніда Каденюка, розвивати інтерес до історії держави та її яскравих представників, виховувати почуття патріотизму, національної гордості.

«Ким ти хочеш стати?» – запитували батьки своїх синів і чули відповідь – «космонавтом!». Такою ж мрією стати космонавтом марив і наш земляк Леонід Каденюк. І ця мрія здійснилась завдяки наполегливості, цілеспрямованості та працелюбності героя України. Під час перегляду відеофільму «України космос» та презентації «Славимо нашого героя!» шестикласники ознайомилися з біографією космонавта, з шляхами історичного становлення та розвитку українського космосу. По закінченню заходу діти продемонстрували виконання творчих завдань:  монета «Патріотичне сузір’я» та макет «Сонячної системи», також отримали завдання наступної творчої роботи – намалювати космічні кораблі, космодроми, нашу планету з космосу під гаслом «Мирний космос для Всесвіту».

Нам є ким пишатися! Упродовж віків нашу державу прославляли видатні яскраві особистості, яких ми повинні знати, поважати та гордитися ними. Такою особистістю є для нас і український космонавт Леонід Каденюк.

 

Яна Дисар, класний керівник 6-В класу