МІСТА ГЕРОЇВ

Березень 2022 року став переломним моментом у повномасштабній війні росії проти України. Сили безпеки й оборони України завдяки мужності та стійкості розпочали звільнення міст і сіл, окупованих російськими військами.

21 березня 2022 року українські сили оборони, зокрема 72-а бригада, звільнили село Мощун Бучанського району Київської області. Битва за Мощун стала одним із переломних моментів в історії сучасної України. Після переможної битви за Мощун було звільнено низку інших населених пунктів України: Макарів, Ірпінь, Гостомель, Бородянку, Ворзель, Бучу, Городню, Ягідне, Тростянець, Охтирку та інші. 2 квітня від окупантів повністю визволили Київщину й Чернігівщину, а 4 квітня – Житомирщину та Сумщину, пізніше – населені пункти Харківщини, Херсон.

Звільнення цих міст і сіл стало можливим завдяки героїзму українських воїнів, підтримці українського народу, ефективній координації дій Сил безпеки й оборони України, військовій допомозі з боку країн-партнерів, а також свідченням того, що український народ не здасться, буде боротися за свою свободу і перемогу.

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 21.03.2024 № 1/4920-24 в Новоселицькому ліцеї №1 триває марафон «Міста героїв», в рамках якого вчителем історії та «Захисту України» Василем ГОРБАТЮКОМ проводяться тематичні уроки під час яких учні дізнаються про історичний контекст війни та події, що відбувалися в березні 2022 року.

Так, протягом тижня, що минає до марафону вже долучилися здобувачі освіти 5-А, 8-А, 8-Б, 9-Б, 10-А класів.

#НПВБуковини2024 #МістаГероїв