Єдиний урок «Перший космонавт незалежної України»

Людство завжди прагнуло розкрити таємниці зоряного неба і полетіти до далеких зірок. Унікальні космічні апарати, нові професії, міжпланетні подорожі – усе це було лише на сторінках книг письменників-фантастів. Це видавалося недосяжною мрією для багатьох, але найсміливіші та найбільш наполегливі, все-таки, змогли втілити її у своїй професії.

Мета уроку було ознайомити учнів зі славетними постатями України на прикладі життя та діяльності першого космонавта Леоніда Каденюка, розвинути інтерес до історії держави та її яскравих представників, виховувати почуття патріотизму, національної гордості.

Леонід Каденюк – поки що єдиний астронавт України, який побував у космосі. Його політ на американському кораблі «Колумбія» є справжнім проривом для космонавтики незалежної України. «Я був першим, хто полетів у космос з прапором України і виконав завдання українського уряду. У 1997 вперше український Гімн пролунав у відкритому космосі».

Переглянувши відео «Перший космонавт незалежної України – Леонід Каденюк _ Пишемо історію» учні були в захваті від того що простий хлопчина з с. Клішківці своєю наполегливістю здійснив свою мрію.

Нам є ким пишатися! Упродовж віків нашу державу прославляли видатні яскраві особистості, яких ми повинні знати, поважати та гордитися ними. Такою особистістю є для нас і український космонавт Леонід Каденюк.

Мрії збуваються, а наполегливість допомагає їх реалізувати.

Класний керівник                                               Блейбер С.О.