«Є така професія – Батьківщину захищати».

Це професія військового, яка нелегка, небезпечна, але така потрібна і така почесна була у  всі віки. І сьогодні професія військового, як ніколи, надзвичайно важлива та цінна для нашої країни.

На сильних плечах професійних військових лежить величезна відповідальність, яку не можна порівняти з відповідальністю будь-якої іншої професії. Бути військовим – це вибір справжніх патріотів, вірних  своїй Батьківщині та своєму народу.

В рамках підвищення престижу військової служби, інформування молоді про існуючі військові спеціальності, а також надання допомоги у виборі майбутньої професії, працівниками Чернівецького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, на базі Будинку офіцерів м. Чернівці, проведено захід  з професійної орієнтації молоді випускних класів щодо вступу до військових навчальних закладів, в якому взяли участь і учні Новоселицького ліцею №1.

На зустрічі ознайомили юнаків і дівчат із мережею військових навчальних закладів України, що готують фахівців для Збройних Сил України, умови вступу до них, перспективи проходження військової служби на посадах офіцерського, сержантського складу в ЗСУ та престижність професії військового. Було  продемонстровано багато відеороликів про сучасні військові навчальні заклади та Збройні Сили України.

Учні з цікавістю та користю провели час.

Вчитель ЗУ          Василь ГОРБАТЮК