«Навіщо літати в космос? Для того, щоб покращити життя на планеті Земля».

День авіації та космонавтики відзначають 12 квітня в усьому світі. На думку науковців, космічний потенціал України надзвичайно високий, і наразі ракетно-космічна галузь є однією з провідних в українській економіці.

12 квітня 1961 року людина здійснила перший політ у космос. Відтоді щороку у цей день відзначають Міжнародний день космонавтики.

12 квітня у 3-Б класі відбувся онлайн-захід до Всесвітнього дня авіації та космонавтики. Діти передивились презентацію про українських космонавтів, про перших тварини в космосі, про перші космічні станції, що опустилися на Місяць, перших людей на Місяці, найближчі до Землі зірки та планети. Було відзначено, що до української космонавтики привертають увагу й досягнення першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка. У 1997 році він взяв  участь в експедиції міжнародного екіпажу на борту американського шатлу «Колумбія». Тоді в рамках наукової програми дослідники провели низку експериментів із вивчення впливу мікрогравітації на процеси росту й розвитку рослин.

Завершився захід  словами Л. Каденюка