Українці – нація ГЕРОЇВ

Уже 15 місяців Україна живе в умовах найжорстокішої війни, яка була розв’язана росією ще у 2014 році. Для нашої країни вона стала народною війною за незалежність і суверенітет, за демократичний вибір і приналежність до європейської цивілізації. Кожного дня ми платимо занадто високу ціну за свою свободу й незалежність – життя наших захисників і захисниць, життя дітей, зруйновані долі, міста і села.

24 травня 2023 року у 8-А класі відбулася година мужності «Українці – нація ГЕРОЇВ» у форматі зустрічі з учасником бойових дій – капітаном ЗСУ Данилюком Михайлом Станіславовичем, випускником Новоселицької гімназії 2008 року. Військовослужбовець розповів власну історію участі в російсько-українській війні та окреслив мотиваційні чинники, що спонукали долучитися до захисту держави. Спілкування з такою цікавою людиною, яка бачила ворога близько, яка дивилась смерті в обличчя, яка кинула все заради незалежності та визволення  України, було насиченим. Діти підготували багато запитань. Питання були й зовсім дитячі, але були й цілком серйозні. Цікаво восьмикласникам було дізнатися про умови життя на фронті, про зброю, про страхи людей на війні, про майбутнє відведення військ. На свої питання діти отримали вичерпні відповіді.  А ще з великою надією висловлювали переконання, що Мир – це Добро, а Добро завжди перемагає.

Низько схиляємо голови перед кожним захисником та захисницею України, завдяки яким ми маємо можливість навчатися, розвиватися та пізнавати нове. Слава Україні! Слава ГЕРОЯМ!

Пресцентр 8-А класу