Бабин Яр: без права на забуття

Іван Дзюба писав: «Бабин Яр — це трагедія всього людства, але сталася вона тут, на українській землі. І тому українець не має права забути про неї так само, як не повинен забувати про неї і єврей. Бабин Яр — це наша спільна трагедія, трагедія, насамперед, єврейського та українського народів».

27 вересня 2023 року в 9-А класі проведено інтегровану виховну справу – урок-реквієм «Бабин Яр: без права на забуття». Так, вивчаючи тему з української мови «Цитата як спосіб передавання чужої мови», дев’ятикласники дібрали вислови відомих людей про трагедію Бабиного Яру. Таким чином школярі повторили мовну тему та згадали день у 1941 році, коли нацисти знищили в Києві десятки тисяч громадян, мешканців міста, більшість з яких були євреями. Серед невинно закатованих були тисячі українців та громадян інших національностей. Також учні переглянули та обговорили презентацію про трагедію Бабиного Яру.

Злочини в Бабиному Яру перевершили всі відомі до цього часу трагедії. Але це не тільки трагедія минулої війни, це урок на майбутнє, який знову і знову нагадує, як важливо боротися з насильством та берегти мир.

У.В. Житарюк, класний керівник 9-А класу