В ліцеї №1 відбулася акція “Уроки за Сухомлинським”

Напередодні традиційного освітянського свята Україна відзначила 105 річницю від дня народження Василя Олександровича Сухомлинського – відомого на весь світ педагога-гуманіста, мудрого учителя, публіциста, дитячого письменника, який створив оригінальну педагогічну систему, що ґрунтується на принципах гуманізму, визнанні особистості дитини вищою цінністю, на яку мають бути орієнтовані виховання й освіта.

Саме цій визначній даті й була присвячена імпровізована педагогічна акція «Уроки за Сухомлинським», що проходила протягом тижня в Новоселицькому ліцеї №1.

В ході проведення навчальних занять з різних предметів учителі ліцею разом зі своїми учнями читали й обговорювати твори В. Сухомлинського, дізнавалися про цікаві факти з життя великого педагога, обговорювали свій життєвий досвід.

Неабияк дітям ліцею сподобалися уроки «під відкритим небом» – діти на шкільному подвір’ї та у шкільному саду спостерігали за особливостями сезонних змін у природі, знайомились із особливостями природи рідного краю, вчилися визначати сторони горизонту та орієнтуватися на місцевості за допомогою природних об’єктів та явищ, збагачували свої знання з літератури, англійської мови, біології, основ здоров’я, географії та інших навчальних дисциплін, а крім того – творили різноманітні поробки із природних матеріалів. Саме природна атмосфера, запах дерев і журкіт комах створювали неповторну атмосферу, яка переповнювала дітей емоціями та сприяла активнішому засвоєнню навчального матеріалу, формуванню нових знань, умінь та навичок.

В ході проведення уроків діти не лише вчилися, а встигли ще й побігати, погрітися на сонечку, посидіти на шовковій траві, розглянути небесну блакить і білі хмаринки, що додало урокам незвичайності та позитивних емоцій.