27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

В цей день в 1945 році війська 1-го українського фронту увійшли до нацистського табору смерті Аушвіц. Цей табір став у сучасному світі символом нацистських злочинів.

Масовою братською могилою і символом Голокосту в Україні став Бабин Яр, так званий некрополь для більше ніж 100 000 цивільних громадян та військовополонених серед яких були роми, душевнохворі, заручники, моряки Дніпровської флотилії, в’язні гестапо, українські націоналісти.

Тому, з метою ознайомлення з сумними подіями Голокосту та виховання в дітей почуття патріотизму, доброти та співчуття  в 6-А класі Новоселицького ліцею №1 була проведена виховна справа «Урок  минулого: історія Голокосту». Учні переглянули відеолекторій до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту “Уроки минулого: історія Голокосту”, підготували інформацію про концентраційні табори. Наприкінці заходу шестикласники висловили своє негативне ставлення до расизму, ксенофобії, дискримінації в сучасному суспільстві; навчилися співпереживати та толерантно ставитися один до одного.

Світ має пам’ятати уроки минулого і не допустити повторення трагічних подій у сьогоденні.

Наталія Підлісна класний керівник 6-А класу