Україна – ЄС: сучасний стан взаємовідносин

Відносини між Європейським Союзом та Україною в основному ґрунтуються на Угоді про партнерство і співробітництво, що набула чинності ще у березні 1998 року.

Однак, Україна за 25 років так і не змогла досягти рівня відповідності критеріям, за якими визначається готовність до повноцінного членства в ЄС. Ми маємо пройти складний і довгий шлях наближення до західноєвропейських економічних, суспільно-політичних і соціальних стандартів.

На теперішньому етапі своє головне завдання Україна вбачає в утвердженні європейських цінностей і стандартів у політиці, економіці та соціальній сфері. Саме у цьому – запорука суспільної стабільності і сталого розвитку нашої держави. Про це дискутували учні 9-Б класу Новоселицького ліцею №1 на виховній справі Україна – ЄС: сучасний стан взаємовідносин.

А вже з березня 2021 року до лютого 2022 р. 8 країн-членів ЄС підписали декларації про підтримку європейської перспективи України. Після розмови Президента України Володимира Зеленського з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн, 28.02.2022 року він підписав заявку на членство України в ЄС.

Класний керівник Бабій Г. І.