Умій врятувати й допомогти…

Життя людини пов’язане з водою. Вода — одна з найзагадковіших рідин на світі. Вона може бути легкою і важкою, прісною та солоною, рідкою і газоподібною, твердою. Ви також, мабуть, бували на берегах річок, озер, моря. Вода — стихія, яку люди знають давно, вона приховує небезпеку…

Так учні 10-11 класів Новоселицького ліцею №1 провели практичне заняття, темою якого було: «Порядок надання першої домедичної допомоги потерпілим на воді». Захід мав як навчальну, виховну, розвиваючу так і практичну мету. Під час заняття, яке проводила вчитель предмету Захист України – Яна Валентинівна Дисар, ліцеїсти мали змогу не тільки згадати теорію надання допомоги, а й на практичному відпрацюванні це все відтворити, спробувати, як правильно надати першу домедичну допомогу. Звичайно, теж акцентували увагу й на тому, що людина, котра хоче допомогти має мати відчуття упевненості в собі, психологічно готову, не боятися. В цьому завжди приходять на допомогу: мислення, сила волі, час. Слід пам’ятати й про те, якщо ти не вмієш плавати, або боїшся води – шукай швидко тих, хто зможе це зробити. Першу домедичну допомогу  треба надавати негайно на місці нещасного випадку.

На завершення практичного заняття, ми хочемо підвести підсумки: під час відпрацювання умінь та навичок, учні навчилися оперативно діяти в різних ситуаціях. Вони відпрацювали на практиці основні прийоми з надання першої долікарської допомоги потерпілим на воді. І хоча дані ситуації були штучно змодельовані, але, в майбутньому, це допоможе їм не розгубитися та правильно прийняти рішення в діях щодо надання першої домедичної  допомоги.

Класні керівники: Оксана Петрова, Тетяна Дідух-Бойчук