Пісенний спадок Володимира Івасюка – очима юних художників…

#Івасюку75 #вихованняБуковини2024 #НПВБуковини2024

В просторі плину століть

Часом з’являються постаті,

Якими пишається світ,

Які мов посланці з космосу…

Цьогоріч ми відзначаємо знаменну дату – 75 років  з дня народження Володимира Івасюка, основоположника української естрадної музики, композитора, лауреата Державної премії України імені Т.Г. Шевченка, Героя України.

Учні 11 класу Новоселицького ліцею №1 з нагоди дійства також  долучилися до проведення обласної мистецької освітньої кампанії  «Івасюк – творець спадщини української ідентичності», провівши виховну справу на тему: «Пісенний спадок Володимира Івасюка – очима юних художників…» , метою якої було:  сприяти розвитку пізнавальних інтересів , формуванню естетичної культури, вихованню поваги до видатних українців, спонукати до самовдосконалення, виховувати повагу до інтелектуальної та творчої особистості. Під час заходу ліцеїсти розширили свій кругозір  про життя, творчість та захоплення  поета- композитора.

Володимир Івасюк – видатний український композитор, поет, творець української поп-музики  , який поплатився життям за любов до України. Один із творців української естрадної музики. Видатний українець, який прожив всього 30 років, за своє коротке життя написав 107 пісень, 53 інструментальних творів, створив музику до кількох спектаклів. Окрім цього, він професійний медик, скрипаль, чудово грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував свої пісні. Відомий як музикант, Івасюк був і неординарним живописцем.  Цікаво було дізнатися, що в  його особовому фонді зберігається кількадесят малюнків різних років – переважно шкільних і студентських. Це виконані олівцем або акварельними фарбами натюрморти, пейзажі, портрети видатних людей, автопортрет, шаржі і карикатури…

Для творчої роботи учні 11 класу обрали всім відому пісню поета «Пісня про мальви…»

На завершення хочемо додати слова Володимира Івасюка, які цитують і нині: «Яка б нас не гнітила скрута, та виживе наш рідний край, бо в нім цвіте червона рута і грає в горах водограй…»

Класний керівник: Тетяна Дідух-Бойчук