Мандрівка до країни Безпеки

Наше сучасне життя сповнене різноманітних несподіванок, а часом і небезпек. Біда може статися будь-де: в побуті, на вулиці, на природі, в школі і навіть вдома. Кожен може потрапити в такі умови, коли вплив несприятливих навколишніх факторів може негативно позначитись на нашому здоров’ї. Найчастіше це відбувається з власної вини – як результат відсутності досвіду безпечної поведінки в природному та соціальному середовищі або зневаги до норм та правил безпеки, непередбачливості та легковажності. Тому правила треба обов’язково знати всім і дорослим і малим, щоб зберегти своє життя і здоров’я.

В рамках тижня з ОБЖ для учнів 1-Б класу було проведено виховну справу про безпечну поведінку в різних життєвих ситуаціях на тему: «Мандрівка до країни Безпеки». Разом учні подорожували різними зупинками та обговорювали ситуації, які можуть трапитися з ними в житті, потім переглянули мультфільм «Корисні підказки».

Дорослим необхідно готувати дітей до зустрічі з різними, складними, інколи небезпечними життєвими ситуаціями, прищеплювати навички безпечної поведінки у транспорті, натовпі, під час грози, з бродячими тваринами тощо та виховувати самоорганізованість та дисциплінованість.

Тож пам’ятайте ці поради і нехай правила безпечної поведінки допомагають вам зберегти своє життя та здоров’я.

Класний керівник: Оксана Сірякова