Міжнародний день чаю

 15 грудня Міжнародний день чаю.

З учнями 3 – А класу Новоселицького ліцею № 1 проведено годину спілкування, присвячену даній темі. Метою заходу – розповісти про чай, його цілющі властивості, ознайомити з видами цього напою.

Діти переглянули декілька презентацій, де дізналися багато цікавої інформації. Слово «чай» прийшло до нас з китайської мови від популярного напою «тей». Найбільш чайною країною вважалася Англія, але чай там не вирощують. Його вирощують в Індії, Шрі Ланці, Китаї, Японії. В Україні вирощують на Закарпатті. Є більш як 1500 сортів чаю і ділять його на 4 категорії: чорний, червоний, зелений та жовтий.

Чайний кущ – вічнозелена рослина. У висоту може рости до 10 метрів, а то і більше, якщо в дикій природі. Тривалість життя до 100 років і більше. Але вирощувати можна лише 50 років. Кожного року вирощують 3 мільйони тон чаю.

Учні ділилися враженнями про чаї, які п’ють у їхній родині. Найбільш вживані це чорний та зелений. Це напій займає перше місце серед популярності. Допомагає подолати стрес, лікує від багатьох хвороб, поліпшує процес травлення. Також діти взяли участь в акції «Пригостимо чаєм ЗСУ». Нехай кожен воїн ЗСУ буде здоровим і живим. Ми даруємо частинку свого маленького серця і віримо в перемогу.

Класний керівник: С.І. Волканеско