Убезпеч своє життя…

 Людина постійно перебуває у приховано небезпечному середовищі. Як зробити своє життя безпечним? Невже потрібно відмовитися від занять спортом, розваг, ніколи не дивитися телевізор, не користуватися газовими приладами? Авжеж, ні! Невід’ємною частиною нашого життя має стати дотримання правил безпеки. Це допоможе захистити ваше здоров’я і життя, здоров’я і життя інших людей, зробить безпечним помешкання, довкілля.

В рамках тижня безпеки життєдіяльності перед зимовими канікулами в 10- 11 класах Новоселицького ліцею №1 було проведено бесіду на тему «Убезпеч своє життя», метою якої було узагальнити знання про основні принципи безпечного щодення під  час користування електроприладами, газовими приладами, засобами  побутової хімії, вибухонебезпечними предметами; також про безпечні зимові канікули, які чекають ліцеїстів попереду; розвивати логічне мислення          при складанні правил безпеки. Під час спілкування учні  отримали пізнавальну інформацію, відповідали на питання , які їм задавалися для вирішення тієї чи іншої ситуації. Вміло та вправно згадали правила безпечної поведінки не тільки вдома, а й у школі, на вулиці, прогулянці.

Отже, дізнавшись , що часто причиною небезпеки стає сама людина, коли порушує правила безпечної поведінки. Та якщо вже сталася така  ситуація, то треба діяти спокійно, не піддаватися паніці, намагатися якнайшвидше зменшити вплив небезпечних факторів, вибрати найбільш безпечний шлях виходу з ситуації  та повідомити рятувальні служби. Хочемо всім зауважити, що наше безпечне життя залежить не тільки від оточуючих факторів , а від нас самих. Пам’ятайте про це, і дотримуйтеся правил безпечного життя!

Класні керівники: О. Петрова, Т. Дідух-Бойчук