Весняні канікули!

Весняні канікули – це час, коли учні мають можливість відпочити та розважитися після навчання. Проте, важливо пам’ятати про безпеку в будь-яких ситуаціях. З метою забезпечення безпеки учнів та підвищення їх обізнаності щодо потенційних небезпек, у Новоселицькому ліцеї №1, 26 квітня учні 7-А класу пройшли позапланований інструктаж з питань безпеки життєдіяльності. Діти мали змогу переглянути відеоролик «Безпечна поведінка під час весняних канікул», а також опрацювати пам’ятку з правилами поведінки на канікулах.

Під час інструктажу учні отримали важливу інформацію про те, як уникати контакту з легкозаймистими та токсичними речовинами. Дітей ознайомили із необхідністю бути уважними та обережними при поводженні з побутовими хімічними речовинами, а також надано поради щодо використання засобів індивідуального захисту.

Учні були ознайомлені з основними правилами безпеки під час поводження з вибухонебезпечними предметами. Також нагадали про небезпеку самостійних спроб робити вибухові пристрої та про необхідність повідомляти дорослих про будь-які знахідки такого роду. Учні отримали вичерпну інформацію щодо правил пожежної безпеки вдома та в громадських місцях. Вони дізналися про процедури евакуації у випадку пожежі, правила використання пожежних засобів, а також навчилися розпізнавати можливі джерела пожежі та уникати їх.

Семикласникам нагадали про основні правила безпеки на дорозі та засоби безпечного пересування. Вони отримали поради щодо переходу дороги на пішохідних переходах, використання світлових елементів у темний час доби та уникнення небезпечних ситуацій. Діти отримали важливі поради щодо безпеки на воді.

Учням розповіли про те, як діяти правильно у випадку отримання сигналів оповіщення цивільного захисту. Вони засвоїли процедури поведінки під час виникнення небезпечних ситуацій та вміння діяти відповідно до вказівок вчителів та керівництва школи.

Проведення позапланового інструктажу з питань безпеки життєдіяльності стало важливим кроком для забезпечення безпеки учнів під час весняних канікул. Бажаємо усім учням безпечного та цікавого відпочинку!

Класний керівник 7-А класу       Лютик Людмила